Voorlopig Koopcontract huis

Voorlopig koopcontract huis: Een voorlopig koopcontract voor een huis moet een aantal punten bevatten. Het standaard NVM koopcontract is de meest bekende vorm van een voorlopig koopcontract, maar notarissen en andere branches hebben ook weer hun eigen versie van een voorlopig koopcontract huis of appartement. Wat moet er in zo'n voorlopig koopcontract komen te staan?

Het is belangrijk dat een voorlopig koopcontract van een huis alle afspraken bevat die je hebt gemaakt over een huis. Een gemiddeld voorlopig koopcontract van een huis is 9 dubbelzijdige pagina's, dus normaal gezien is er ruimte genoeg om dit op te nemen. Ook het voorbehoud van financiering, waar rekening wordt gehouden met het al of niet kunnen krijgen van jouw maximale lening, moet erin.Neem ook geen genoegen ermee dat een makelaar of verkoper zegt dat iets niet in het voorlopig koopcontract hoeft. Als het even kan wil je een zo compleet mogelijke voorlopige koopovereenkomst, omdat je altijd op papier kunt terugvallen. Mondelinge afspraken in plaats van een waterdicht voorlopig koopcontract voor een huis leiden vaak tot 'geheugenverlies' bij de partij die nog verplichtingen had.

Een voorlopig koopcontract voor een huis heeft daarnaast een aantal standaard clausules. Voor meer info daarover, bekijk dit artikel: NVM koopcontract. Een voorlopig koopcontract voor een huis bevat eigenlijk altijd die voorwaardes, omdat het anders geen compleet contract is.

In sommige gevallen maakt de notaris een voorlopig koopcontract voor een huis op, maar meestal doet de verkopend makelaar dit. Vraag altijd om een exemplaar van het voorlopig koopcontract vooraf, zodat je op je gemak het voorlopig koopcontract van jouw toekomstige huis kunt doorlezen. Het leest meer ontspannen als dat je tegenover de makelaar en de verkopers zit. Bovendien heb je nu nog de kans om bepaalde wijzigingen in je voorlopig koopcontract voor het huis door te geven, die anders handmatig in het voorlopig koopcontract moesten worden gezet. Je wilt niet achteraf voor verrassingen komen te staan en door extra kosten worden gedwongen een persoonlijke lening af te sluiten.

Kort samengevat, een voorlopig koopcontract voor een huis is een hele kluis om door te werken. Gebruik de tips en aanwijzingen op deze site om je leven wat makkelijker te maken en zorg dat je vooraf wat kennis hebt over een voorlopig koopcontract van een huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten