Een huis verhuren, goed idee?

Als je al een tijdje bezig bent met de verkoop van je huis en het koopcontract laat wel heel lang op zich wachten, dan kan het bij je opkomen om je huis te verhuren.

Veel mensen zijn benieuwd naar de voor- en nadelen en staan er wel even bij stil. Maar niet iedereen heeft praktijkervaring op dit gebied. Als je wilt weten hoe dit in de praktijk uitziet, kijk dan eens naar dit artikel: valkuilen van huis verhuren.

Als je bent aan het denken over verhuren hebben we vrij simpel advies voor je; doe het niet. Waarom? Omdat het een bezigheid is waar je goed in moet zijn en waar je tijd voor moet hebben. En waarschijnlijk heb je dat allebei niet.

Bovendien is het maar zelden toegestaan om je huis te verhuren en steekt de bank er een stokje voor. Het staat over het algemeen in je hypotheekakte die je bij de notaris hebt getekend. Als je een alternatief voor je huis verhuren wilt hebben, kijk dan eens op de site van Verkocht in 1 Week. Zij bieden een systeem om je huis snel en betrouwbaar te kunnen verkopen.